Religionen har genomfört de mest avskyvärda handlingar i mänsklighetens historia

Du kan inte sitta och döma muslimerna och säga att islam är den mest extrema religionen, den mest förödande och onda, utan att ha kunskap om alla andra religioners förflutna.

Kristendomen förföljde, jagade och bannlyste katoliker och Hugenotter för deras religion. De brände deras hem och jagade ut dem ut länderna. De behandlade dem illa inte bara fysiskt men psykiskt. De förbjöd dyrkandet av Maria eftersom KRISTENDOMEN ansåg att Maria bara var ivägen för den direkta kontakten med gud. Kristendomen anklagade kvinnor men även ibland män för trolldom. De brände kvinnor på bål, dränkte dem i floder och hängde dem för att dessa kvinnor hade en stor kunskap om läkeörter.


Judendomen förföljde och dödade kristna i början av de räkneår vi använder oss av nu.


Judarna ansågs vara lögnare och ohyra. De förvisades ut ur länder och flyttades runt för att ingen ville ha dem. De skickades iväg för att ”jobba” med tåg packade med så mycket folk att det knappt fanns plats för dem att stå. Detta skedde i början av första världskriget och orsaken till att så många judar skickades iväg var för att ingen ville ha dem i deras länder.


Påvarna har flera gånger varit i centrum för övergrepp på barn.


Hinduismen har ett kastsystem som säger att om du födds fattig förtjänar du det, och det finns inget du kan göra för att få det bättre ställt i detta liv. Hinduismen har dömt folket inom deras egen religion.


Jag sitter inte och säger att detta rättfärdigar de handlingar som extreminister inom Islam gör. Jag säger att om du ska döma en religion ska du ha kunskap om allt som de andra religionerna gjort. Du ska veta att om detta var 1700-talet så skulle du inte sitta och dömt islam nu, utan du skulle sitta och döma Katolikerna. Att om detta var i början av 1900-talet skulle du sitta och döma judarna. Du kan inte döma en religion utan att döma alla andra. Du dömer Islam nu för att de är den religion som är i centrum. För att det är den som media skriver om.


Bli förbannad av det jag skriver, visst. Men sitt inte och försvara en religion som DU tror på bara för att du tror på den. Sitt inte och döm ut andra religioner och säg inte att din religion är bättre om du inte vet historien bakom den.


Religion har under mänsklighetens historia stått för många hemska handlingar. De har varit orsaken till att människor har förföljts, dödats, disskriminerats, kränkts, och ansetts mindre värda. Religionen har genomfört de mest avskyvärda handlingar i mänsklighetens historia.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0