Religion? ingenting för mig!

Jag kan inte förstå hur man kan tro på en religion. Alla religioner förtrycker någon.
Hur kan man vilja tro på någonting som betyder att man dömer någon annan, eller att man "förvisar" någon till helvetet?
Hur kan man vara stolt över att tillhöra en religion som anser att man är bättre en någon annan?


- Jag har läst om massa olika religioner för att se vilken jag tro på mest, men det är bara massa förtryck, förvisningar och död i det jag läser. Alla ser ner på varandra, dömer varandra och säger vad man får och inte får göra.
Jag gör vad jag vill, hur jag vill och när jag vill!

Hur kan man följa skrifter som troligen var skriven av en människa? Och om den inte var det från början, så finns det ju nya och gamla testamentet så det är ju ändat av människan, till dens fördel. Jag tror inte precis gud tänkte att kvinnan skulle/ska stanna hemma och ta hand om barnen och laga mat. Det är ingen instruktions bok vi snackar om, så hur kunde det bli så här?

kan vi inte bara sluta kalla varandra jävulens barn eller onda. vi är alla lika så det vi säger till någon annan säger vi också till oss själva. vi vill väll alla ha jämställdhet och frihet? så varför kämpar vi inte för den?
Hur ska vi kunna leva 2000 år till med all denna hat runt om oss. jag har levt i 17 år och lider, så hur kan man vara 50-60 år utan att gjort någonting åt det? man måste förändra det man vill ska förändras.


När det kommer ner en ängel som täcker hela himlen och berättar om en religion som består av jämställdhet, trygghet, frihet och rättvisa för alla, djur som människor, Då kommer jag vara den första att konvertera!


Fredlig religion?

jag gick in på internet för att söka på domedagen,då kom jag in på en kristen sida, ju mer jag läste om kristendomen ju sjukare blev den för mig.

jag är inte kristen men jag har alltid trott att det är en fredlig och jämlik religion, och när jag läst klart så bytte jag snabbt  uppfattning. 

"Ett antikristligt system - vilddjurets märke

Profetior i Bibeln som gäller vår framtid handlar bl.a. om ett antikristligt välde. Ett kontrollsamhälle växer fram och människor kommer att tvingas att "ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket". (Upp.13:16,17) Människor som tar emot detta märke har vilseletts till att acceptera Antikrists system, blir Kristi fiender och går förlorade för evigheten."

men hallå, det står ju att människorna tvingas att ta märket. så hur kan de då straffas? och att ta emot kristi låter mer som tvång än vilja, varför kan det inte bara skriva vad de egentligen menar?
(bli kristen och kom till underbara himlen eller brinn för alltid i helvettet)

det står också:
"Den som tagit emot Jesus som Frälsare kommer inte under någon fällande dom. "

jag tar det här som att döda, våldta, begå brott men om du fortfarande tror på mig, eller kommer tro på mig så behöver du inte bli dömd och du har en plats i himlen, medan ni som gör rätt i världen, är snälla men inte kristen kommer stå inför en dom och behöva försvara dig. vad är det här. det är ingenting fritt med den här religionen. nu kanske du som är kristen och läser detta bli arg, men tycker du själv att det låter rätt så säg det gärna till mig...för jag undrar: vad kan någonsin bli rätt med detta? vill du värkligen tro på någonting som inte behandlar alla lika oavsätt vad de tror. detta är inte demokrati.

Sjuk

jag har vart hemma och sjuk hela dagen... och det jag kom att tänka på var att, när vi är friska och börjar tröttna på skolan vill vi bli sjuka så att vi kan stanna hemma och slappa.
men sen när vi är sjuka så inser man att det inte är så skönt att stanna hemma som man tror. förutom att man är sjuk, så finns det ingenting att göra, så man börjar tänka på hur mycket man missar i skolan och allt man måste ta igen.
Man börjar fundera på om man ska gå till skolan även fast man nästan inte kommer upp ur sängen. Men i stället flyttar man sig till soffan och tittar lite på Tv. och eftersom det är mitt på dagen går det ingenting bra så det slutar med att man tittar på någonting man inte ens förstår handlingen av.

sekund

om man delar upp en sekund, i nutid framtid och dåtid. när man komit till slutet av sekunden, tar alting slut då? eller är framtiden början på nästa sekund?

Finns tiden?


"Ange den korrekta tiden, det kan du inte!

För att när du anger den, har framtiden blivit dåtid,
därför finns det inget "nu" och därför existerar inte tiden!"

                                                 Albert Einstein

inte för att säga emot Einstein, men om nutiden inte existerar så betyder väll inte det att framtiden och dåtiden inte existerar, eller?
och om tiden inte existerar hur kan då saker och ting förändras?  tiden är en benämning på förändring, och om inte tiden finns skulle ju inte förändring existera, eller är jag helt ute och cycklar?

och nu sitter jag framför datorn, jag satt här då jag kommer sitta här minuter in i framtiden och jag sitter här nu, om jag bara satt här då och snart betyder det att jag skulle vara tvungen att försvina bort i en hundradels sekund. en hundradelssekund som står för nutiden, och då skulle jag bli tvungen att försvinna massa gånger efter varandra och då skulle jag inte existera. eller?


slagen

jag läste i en insendare i Metro, En kille hade skrivit att vi det är kvinnornas fel att de blir slagna av deras killar, de väljer ju de elaka. om dom skulle välja dom snälla och trevliga skulle det aldrig hända.


men hallå, tror han på det själv. Tror han värkligen att kvinnorna väljer med flit en man som kommer slå henne. den typen han förklarar. den trevliga och snälla killen, det är ju han de tror att de väljer. men att de egentligen är idioter är ju ingenting man kan se, det är någonting man märker eftersom. så hur kan man anklaga den som blir slagen för att bli slagen?


RSS 2.0